Poznati hrvatski chef i bivši član žirija Masterchefa, Melkior Bašić, inspiriran našim ovogodišnjim predstavnikom Baby Lasagnom, na svom Instagram profilu objavio je video u kojem pokazuje kako možete napraviti baby lasagne kod kuće.

Rekao nam je da se jako veseli finalu ovogodišnjeg Eurosonga, a u video je čak i zaplesao na ritmove Rim Tim Tagi Dim.

Sočne baby lasagne zanimljiv su spoj tradicionalnih lazanja i pesto genovese s hrskavom koricom od sira grana padano, koji daje poseban twist originalnom receptu za ovo slavno talijansko jelo.

"Ako ne znate što napraviti s ostacima lazanja od dana prije, domaćim ili kupovnim, ovo je odlična ideja za iskoristiti ih u novom obliku. Samo odrežite komad lazanje u obliku kocke i zapecite je lagano na tavici. Kako biste dobili još hrskaviju koricu naribajte grano padano sir po lazanji i zapecite u pećnici, dok se sir skroz ne rastopi. Lazanju servirajte na pesto genovese", ispričao je. 

Pitali smo chefa Bašića za njegov tajni sastojak lazanja, a kroz osmijeh je odgovorio: "Samo puno srpljenja, vremena i ljubavi".

Cijeli recept za baby lasagne potražite na web stranici babylasagnarecept.com, a chef je objavio i detaljne upute za prave domaće lazanje.