Vikend ručak: Lagana tjestenina u pestu od brokule i parmezana

Lagano i brzo jelo od pesto brokule i tjestenine gotovo u 20 minuta.

Shutterstock

Tjestenina s pesto brokulom lagano je i brzo jelo koje možete poslužiti kao prilog glavnom jelu ili kao zasebno jelo. Kremasti pesto od brokule i pinjola daje posebnu sočnost cijelom jelu koje će vas se zasigurno svidjeti. 

Sastojci:

  • 1 brokula
  • češanj češnjaka
  • maslinovo ulje
  • 250 g tjestenine
  • peršin
  • bosiljak
  • 30 g prženih pinjola
  • pola limuna
  • 30 g parmezana

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Stavite brokulu i češnjak u tepsiju i posolite ih i prelijte maslinovim uljem. Pecite 10 minuta, dok ne omekša. 

Stavite tjesteninu kuhati u kipuću slanu vodu i kuhajte ju prema uputama na pakiranju.

U blender stavite peršin, bosiljak, pinjole, limunov sok i parmezan. Nakon što je brokula gotova, odvojite nekoliko komada. Istisnite češnjak iz ljuske i dodajte u blender zajedno s ostatkom brokule, izmiješajte u pesto i dobro začinite. 

Prelijte tjesteninu pestom. Doajte preostalu brokulu koju ste prije stavili sa strane i sve pospite parmezanom, koricom limuna i paprom.