Hrskavi pileći burger sa sočnom domaćom majonezom pripremite doma kroz nekoliko jednostavnih koraka. Marinada je zaslužna za sočnost piletine koja će vas oduševiti. Poigrajte se sa dodacima u burgeru, tako umjesto zelene salate možete staviti coleslaw salatu.
Sastojci:
- 3 pileća prsa
- 150 g brašno
- sol i papar
- slatka mljevena paprika
- 1 žličica papira za pečenje
Marinada:
- kiselo vrhnje
- 1 žlica sirache
- sol i papar
- češnjak u prahu
Dodaci:
- 6 peciva za burger
- zelena salata
- rajčica
- kiseli krastavci
- majoneza
Priprema:
Istucite piletinu batom za meso. Pomiješajte sve sastojke za marinadu u zdjeli. Dodajte piletinu, premažite ju sa svih strana i poklopite na 2 sata i stavite u hladnjak. U tanjur pomiješajte brašno, sol, papar, prašak za pecivo i mljevenu papriku i češnjak u prahu. Izvadite piletinu u umočite u mješavinu od brašna, pritiskajući je rukama da se dobro obloži.
Zagrijte ulje u tavi, stavite komade piletine u ulje i pecite dok ne porumeni sa svih strana. Meso nakon što se ispoha stavite na tanjur. Peciva prerežite na pola premažite maslacem i zagrijte lagano na tavi.
Na donju polovicu peciva stavite majonezu i slažite tako da na umak stavite zelenu salatu, pohani komad mesa, narezanu rajčicu i na kraju kisele krastavce. Na vrh stavite još majoneze i poklopite.