Recept dana: Burger od hrskave pohane piletine

Burger od pohane piletine kao iz restorana pripremite doma

Shutterstock

Hrskavi pileći burger sa sočnom domaćom majonezom pripremite doma kroz nekoliko jednostavnih koraka. Marinada je zaslužna za sočnost piletine koja će vas oduševiti. Poigrajte se sa dodacima u burgeru, tako umjesto zelene salate možete staviti coleslaw salatu. 

Sastojci:

  • 3 pileća prsa
  • 150 g brašno
  • sol i papar
  • slatka mljevena paprika
  • 1 žličica papira za pečenje

Marinada:

  • kiselo vrhnje
  • 1 žlica sirache
  • sol i papar
  • češnjak u prahu

Dodaci:

  • 6 peciva za burger
  • zelena salata
  • rajčica
  • kiseli krastavci
  • majoneza 

Priprema:
Istucite piletinu batom za meso. Pomiješajte sve sastojke za marinadu u zdjeli. Dodajte piletinu, premažite ju sa svih strana i poklopite na 2 sata i stavite u hladnjak. U tanjur pomiješajte brašno, sol, papar, prašak za pecivo i mljevenu papriku i češnjak u prahu. Izvadite piletinu u umočite u mješavinu od brašna, pritiskajući je rukama da se dobro obloži.

Zagrijte ulje u tavi, stavite komade piletine u ulje i pecite dok ne porumeni sa svih strana. Meso nakon što se ispoha stavite na tanjur. Peciva prerežite na pola premažite maslacem i zagrijte lagano na tavi.

Na donju polovicu peciva stavite majonezu i slažite tako da na umak stavite zelenu salatu, pohani komad mesa, narezanu rajčicu i na kraju kisele krastavce. Na vrh stavite još majoneze i poklopite.