Sezona roštilja u samom je vrhuncu, a ako vam je dosadio uobičajeni roštilj, mi imamo rješenje za vas.

Burger od piletine s roštilja marinirane u bbq umaku koji ćete zavoljeti nakon prvog griza. Grillana piletina u mekanom brioche pecivu i povrće idealan je odabir za vaše iduće roštiljane s društvom, a kao dodatak burgerima poslužite salatu po izboru ili krumpiriće

Sastojci:

  • 6 filea pilećeg zabatka
  • 40 g bbq umaka
  • 80 g crvenog kupusa
  • 80 g kupusa
  • 1 mrkva
  • 1 luk
  • 75 g majoneze
  • 6 brioche pecivo
  • 40 g ketchupa

Priprema:

Zagrijte roštilj ili žar na žaru na visokoj razini. Premažite piletinu namazanom i uljem. Pecite 5 minuta sa svake strane ili dok ne bude kuhano. Prebaciti na tanjur. Prekriti folijom. Ostavite sa strane 5 minuta da se odmori.

U međuvremenu u veliku zdjelu stavite pomiješani kupus ribani, mrkvum nasjeckani mladi luk i majonezu te sve dobro promiješajte.

Podijelite pecivo na tanjuru za posluživanje. Stavite ketchup, piletinu, mješavinu povrća i zaklopite gornjom stranom peciva.

Uz burger možete poslužiti sezaonsku salatu ili pržene krumpiriće.