Sezona roštilja u samom je vrhuncu, a ako vam je dosadio uobičajeni roštilj, mi imamo rješenje za vas.
Burger od piletine s roštilja marinirane u bbq umaku koji ćete zavoljeti nakon prvog griza. Grillana piletina u mekanom brioche pecivu i povrće idealan je odabir za vaše iduće roštiljane s društvom, a kao dodatak burgerima poslužite salatu po izboru ili krumpiriće.
Sastojci:
- 6 filea pilećeg zabatka
- 40 g bbq umaka
- 80 g crvenog kupusa
- 80 g kupusa
- 1 mrkva
- 1 luk
- 75 g majoneze
- 6 brioche pecivo
- 40 g ketchupa
Priprema:
Zagrijte roštilj ili žar na žaru na visokoj razini. Premažite piletinu namazanom i uljem. Pecite 5 minuta sa svake strane ili dok ne bude kuhano. Prebaciti na tanjur. Prekriti folijom. Ostavite sa strane 5 minuta da se odmori.
U međuvremenu u veliku zdjelu stavite pomiješani kupus ribani, mrkvum nasjeckani mladi luk i majonezu te sve dobro promiješajte.
Podijelite pecivo na tanjuru za posluživanje. Stavite ketchup, piletinu, mješavinu povrća i zaklopite gornjom stranom peciva.
Uz burger možete poslužiti sezaonsku salatu ili pržene krumpiriće.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice