Hrskava domaća pizza s piletinom u bbq umaku

Jednostavan recept za domaće tijesto za pizzu s neuobičajenim sastojcima.

Shutterstock

Donosimo vam recept za ukusnu pizzu s piletinom s bbq umakom i crvenim lukom. Savršen je izbor za one koji žele nešto drugačije od klasične pizze. Kombinacija piletine, bbq umaka i crvenog luka stvara spoj okusa koji će vas oduševiti. 

Sastojci:

Tijesto:

  • 160 ml vode
  • 3,5 g kvasca
  • 7 g šećera
  • 15 ml maslinovog ulja
  • sol
  • 225 g brašna

Priprema:

Umutite tople vode, kvasac i šećer u zdjeli za miksanje i pokrijte da odstoji 5 minuta. Dodajte maslinovo ulje, sol i brašno, Miksajte dok se ne spoji u glatko tijesto. Pustite da se tijesto ponovno digne. Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. Uzmite tepsiju i obložite ju papirom za pečenje.

Tijesto razvaljajte po tepsiji i pospite kukuruznim brašnom. Premažite ga maslinovim uljem. Namažite tijesto s 95 g bbq umakom, ravnomjerno ostavite rub ne premazan. Pečenu piletinu prelijte preostalim bbq umakom, a zatum dodajte ribani sir i narezani crveni luk, luk narežite na kolutiće. 

Pecite 15 minuta izvadite pizzu i pričekajte prije posluživanja koju minutu da se ohladi.

Izvor: Sally's baking addiction