Recept dana: Ragu od kobasica s kremastom palentom

Mesni ragu od kobasica u umaku od rajčice uz kremastu palentu za idealan ručak za cijelu obitelj

Shutterstock

Za vaš današnji ručak pronašli smo recept za zasitan i ukusan ručak od ragua od kobasica u kremastoj palenti s parmezanom. Ovo jelo je bogatog okusa i aromatičnog mirisa zbog puno začina koji se koriste u pripremi. Pripremite ovaj ukusan ragu u kojem će uživati cijela vaša obitelj.

Sastojci

  • maslinovo ulje
  • 500 g kobasica
  • 1 glavica luka
  • 4 češnja češnjaka
  • sušene papričice
  • 1 žlica timijana
  • 2 žlice paste od rajčice
  • 400 g graha
  • 400 g popeta rajčice
  • bosiljak

Palenta

  • 475 ml mlijeka
  • 125 g palente
  • 50 g maslaca
  • 30 g ribanog parmezana

Priprema

Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri. Dodajte kobasice narezane na kolutiće. Kuhajte, lomeći kobasice drvenom kuhačom. Dodajte luk, kuhajte miješajući 5 minuta. Dodajte češnjak, čili, timijan i pastu. Kuhajte.

Dodajte grah, rajčicu i 100 ml vode. Začinite paprom, pričekajte dok ne zakipi. Kuhajte uz povremeno miješanje dok ne zagusne. 

U međuvremenu napravite kremastu palentu. Pomiješajte mlijeko i 2 šalice hladne vode. Zakuhajte na srednje jakoj vatri. Postupno dodavajte palentu, neprestano miješajući, dok se ne sjedini. Smanjite temeperaturu na srednju. Kuhajte uz stalno miješanje 2 minute. Maknite s vatre. Umiješajte maslac i parmezan. Posolite i popaprite.