Gravče na tavče poznato je makedonsko jelo omiljeno i kod nas, ali je ovdje poznatije kao zapečeni grah. Ovo jeftino i ukusno jelo možete jesti kao prilog, ali i samostalno jelo, pogotovo ako mu dodate kobasicu ili slaninu.
Sastojci:
- 500 g graha
- 1,5 kg luka
- 4, 5 češnja češnjaka
- mljevena crvena paprika
- suhi začin
- papar
- lovorov list
- mast ili ulje
- kobasica ili slanina
Priprema:
Grah namočite večer prije kuhanja. Ujutro ga operite pod mlazom vode I skuhajte.
Na malo masnoće propirjajte luk i češnjak, dodajte papriku i suhe začine. Kad je luk prodinstan, sve stavite u tepsiju, poredajte sloj graha, luk i češnjak, kobasicu ili slaninu te zalijte s malo vode u kojoj se kuhao grah. Pecite u pećnici sat vremena na 200 Celzijevih stupnjeva.
Izvor: Stil Kurir
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice