Recept dana: Pileći batci u kremastom umaku od tikvica

Recept za umak od tikvica i pilećih bataka za završetak sezone tikvica

Shutterstock

Piletina je vrste mesa koja se najlakše i na najviše načina može pripremiti. Pronašli smo za vas jednostavni recept za kremasti umak od tikvica i pilećih bataka. Uz batke i umak preporučamo vam da poslužite restani krumpir kao idealan prilog ovom jelu od piletine i tikvica. 

  Sastojci:

  • 5 pilećih batka
  • 1 žlica maslaca
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 tikvica
  • 150 ml bijelog vina
  • 200 ml bilećeg temeljca
  • 250 ml vrhnja za kuhanje
  • timijan

piletina u umaku od tikvica  youtube

Priprema

Batake dobro posolite i popaprite pa ih ispecite na otopljenom maslacu. Izvaditi meso, pa u istoj tavi popržite sitno nasjeckani luk i češnjak. Kad omekša dodajte tikvicu narezanu na tanke kolutiće i omiješajte. Ulijte temlejca (može i vodu), promiješajte pa zalijte vinom. Začinite po želji, a kad vino ispari ulijte vrhnje za kuhanje. Dobro izmiješajte i vratite meso koje ste nasjeckali. Pospite timijanom, poklopite i pirjajte još 15-20 minuta.