Piletina je vrste mesa koja se najlakše i na najviše načina može pripremiti. Pronašli smo za vas jednostavni recept za kremasti umak od tikvica i pilećih bataka. Uz batke i umak preporučamo vam da poslužite restani krumpir kao idealan prilog ovom jelu od piletine i tikvica.
Sastojci:
- 5 pilećih batka
- 1 žlica maslaca
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 1 tikvica
- 150 ml bijelog vina
- 200 ml bilećeg temeljca
- 250 ml vrhnja za kuhanje
- timijan
Priprema:
Batake dobro posolite i popaprite pa ih ispecite na otopljenom maslacu. Izvaditi meso, pa u istoj tavi popržite sitno nasjeckani luk i češnjak. Kad omekša dodajte tikvicu narezanu na tanke kolutiće i omiješajte. Ulijte temlejca (može i vodu), promiješajte pa zalijte vinom. Začinite po želji, a kad vino ispari ulijte vrhnje za kuhanje. Dobro izmiješajte i vratite meso koje ste nasjeckali. Pospite timijanom, poklopite i pirjajte još 15-20 minuta.