Tikvice su najpopularnije povrće ljeti zbog svoje svestrane pripreme koja je brza i jednostavna. Podrijtelom dolaze iz Italije, a veliki su izvor vitamina C i vlakana. Tikvice mogu varirati u veličini od malih do velikih i bez obzira na veličinu, većina ima sličan, blag okus na koji utječe način pripreme. Bilo da se jedu sirove, dodane u salatu, lagano pečene na roštilju ili čak punjene, tikvice su ukusno i svestrano povrće koje je prepuno hranjivih tvari.
U tikvicama se može uživati na toliko različitih načina, a tanka kožica i mekano meso čine ih pogodnim za kuhanje na pari, roštiljanje, pečenje, pečenje i pirjanje.
Tikvice su specifične po tome što se svaki njezin dio može iskoristit, od ploda do cvijeta.
Najbrži način tikvica je zasigurno, ako ih operete i ogulite na salatu. U samo nekoliko minuta i začina dobit ćete ukusnu osvježavajuću salatu.
Drugi način pripreme svježih tikvica je ako ih ubacite u smoothie. Smoothie je lagani obrok, kombinirajte tikvice s jabukama i limunom te tako obogatite svoj organizam mnogim vitaminima i mineralima.
Pržene tikvice su najčešći oblik pripreme tikvica, potrebno vam je brašno, jaje i krušne mrvice koji obložite oko tikvice i ubacite u tavu s vrućim uljem.
Ako ste više za zapečene tikvice kao grickalice, spremite tikvice u oblikučipsa. Narežite tikvice, začinite i posipajte u pećnicu nakon samo 15 minuta, dobit ćete ukusne hrskave grickalice iz pećnice.
Ako više volite tikvice jesti u kremastoj verziji u umaku s tjesteninom, pripremite tjesteninu u umaku od tikvica i feta sira. Narežite i operite tikvicu i dok se tjestenina kuha prodinstajte tikvice u tavi na luku. Umjesto tjestenine, možete pripremiti špagete od tikvica za još zdraviju verziju ljetnog povrća.
Definitivno najpopularniji način pripreme tikvica su uštipci od tikvica koje možete jest u bilo koje doba dana s dodacima po izboru. Naribajte tikvice i ubacite u smjesu. Uzimajte žlicom smjesu i ubacite u ulje u kojem će se stvoriti ove ukusne i sočne kuglice od tikvica.
Pizza je jedno od omiljenih jela mnogih koje je najpopularnije ljeti zbog jednostavne pripreme. Tikvice također možete ubaciti upizzukao dodatak, ali i kao bazu za podlogu. Koji god način da odaberete sigurni smo da nećete pogriješiti.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice