Provjereno najbolji recept za domaći sataraš

Donosimo vam najbolji recept za sataraš, omiljeno ljetno jelo s rajčicama i paprikama koje odlično paše kao prilog mesu, ali je ukusno i kao samostalno jelo.

Shutterstock

U ljetnim mjesecima sataraš je neizostavno jelo na našem jelovniku jer se jednostavno priprema, osvježavajuće je i prepuno vitamina, prvenstveno zbog paprika koje sadrže puno više vitamina nego voće.

Savršeno paše kao prilog svim vrstama mesa, a ukusno je i kao lagano samostalno jelo.

Sastojci:

2 veća luka

4 žute paprike

4 zelene paprike

6 rajčica

ulje

sol

papar

Priprema:

Najprije trebamo pripremiti rajčice kako bismo ih kasnije lakše ogulili. Stavite vodu u veliki lonac na štednjak da prokuha. Za to vrijeme koru rajčice prerežite na četiri jednaka dijela.

Kad voda prokuha maknite je sa strane i u nju pažljivo stavite rajčice. Ostavite ih u vodi dok ostalo povrće očistite i narežete.

Oba luka ogulite i narežite na ploške. Zatim opranoj žutoj papriki izvadite sjemenke, pa je narežite na trakice. Na isti način pripremite i zelene paprike.

Zatim rajčice izvadite iz vode, skinite im koru i narežite ih na kockice. U veliku tavu ulijte ulje za prženje i pustite da se zagrije. Stavite luk i pržite ga oko 10 minuta na srednje jakoj vatri uz miješanje.

Zatim dodajte žutu, pa zelenu papriku. Dobro promiješajte, poklopite i ostavite da lagano kuha 15 minuta. U posudu uspite nasjeckanu rajčicu i pustite da se kuha oko 30 minuta uz povremeno miješanje. Za to vrijeme isparit će voda u satarašu. Pred kraj kuhanja posoliti i popapriti po ukusu i kuhati još 5 minuta.