Kako smo blizu druge polovice ljeta i sve nam je bliže rujan, mjesec kad se kuha ajvar i pripremaju druge zimnice, donosimo vam recept za ukusan domaći ajvar za koji ne morate kuhati ni peći paprike. Dovoljan vam je samo blender.

Sastojci:

1 kg rajčice
2 kg paprike
2 glavice češnjaka
3 ljute papričice
sol i šećer

Priprema:

Rajčicu zarežite na dnu pa je kratko blanširajte i potom skinite koru. Zatim dobro izblendajte. Na isti način nasjeckajte paprike i ljute papričice, pa ih kratko blanširajte u vreloj vodi i također skinite koru i sjemenke, pa izblendajte. Ako imate stroj za mljevenje mesa, sameljite papriku i rajčicu, kao i oguljene režnjeve češnjaka.

Ako nemate, sve sjedinite u blenderu, dobro izmiksajte pa dodajte sol i šećer. Ponovno promiješajte i ulijte ajvar u sterilizirane staklenke. Ako želite, dodajte začine po želji.