Kako pripremiti najbolje punjene mesne rolice?

Za nadjevanje je odlična svinjetina, teletina te tanko narezana puretina.

Shutterstock

Ukusni komadi mesa narezani na tanje komade, punjeni po želji te zarolani i pripremljeni na prženjem na tavi ili na roštilju omiljen su obrok svima koji vole ukusno, kvalitetno i zanimljivo pripremljen mesni obrok.

Za nadjevanje je odlična i svinjetina, teletina te tanko narezana puretina. Meso za teleće odreske je nešto skuplje, ali se brže priprema. Meso se može puniti brojnim sastojcima, a mi preporučujemo sezonsko povrće, ploške slanine, senf, luk narezan na tanje šnite. Ali prepustite mašti na volju jer možda vas baš iznenade ne klasične kombinacije s voćem i sirevima.

  • Kako bi se meso jednakomjerno pržilo i kuhalo, lagano ga stucite između dvije folije.
  • Meso začinite, zatim premažite senfom i nadjenite. Ostavite slobodan rub od oko 1,5 cm.
  • Duže strane lagano preklopite (naročito ako je malo nadjeva) i namotajte svitke.
  • Zatim ih učvrstite čačkalicama ili kuhinjskim koncem, poklopite te kuhajte 45-90 minuta.

Rolani ražnjići

Svejedno jesu li iz tave ili s roštilja, svi vole ražnjiće. Kako bi i optički bili primamljivi, upotrijebite sljedeći trik: meso nadjenite, namotajte i (na primjer) tri svitka stavite paralelno, jednog do drugoga.Čačkalicama probodite svitke, a između njih ostavite razmak – ovisno koliko velike komade želite. Zatim odrežite ploške – tako ćete dobiti savršeno kompaktne ražnjiće.

Shutterstock 

Kako ih pripremaju u raznim svjetskim kuhinjama

  • Danska – s ukusnim svježim sirom
    Šampinjoni, svježi sir, kuhana šunka i poriluk, odličan su nadjev za goveđe i pureće svitke. Nasjeckana majčina dušica ukusan je začin koji odlično odgovara u ovaj kombinaciji. Savjet je da šampinjone unaprijed popržite.
  • Sjeverna Italija – s aromatičnom kaduljom
    Nadjev od špinata, sira, češnjaka, sirove šunke i listića kadulje donijet će vam dašak Trentina u kuću. Savjet više je da špinat ne stavljajte sirov u nadjev, već ga prvo blanširate.
  • Mađarska – s mnogo ljute paprike
    Goveđi svitci s kiselim zeljem, komadićima paprike i mnogo mljevene paprike neodoljivo su jelo za sve koji vole izraženije okuse. Ako ne volite svježu papriku, koristite kiselu. Savjet je da umak zgusnete kiselim vrhnjem.
  • Srednja Italija – začinsko bilje i parmezan
    Pasta od paprike, peršin, naribani parmezan – s ovim jednostavnim, ali mediteranski ukusnim nadjevom vaši će mesni svitci dobiti novu okusnu dimenziju.
    Savjet za ljutu varijantu - pastu od paprike zamijenite pastom od čilija.