Mljeveno meso spada u jeftine i praktične namirnice pa je često na jelovniku, posebno tijekom radnog tjedna. Ćufte u umaku od rajčice mnogima su omiljeno jelo, a možda niste znali da se mogu pripremiti i u pećnici. Dodajte rižu i sir i dobit ćete odličan ručak koji će se svidjeti cijeloj obitelji.
Sastojci:
- 500 g mljevenog miješanog mesa (juneće i svinjsko)
- 1 kriška starog kruha
- malo mlijeka
- sol, papar
- 2 češnja češnjaka
- 1 jaje
- 2 glavice luka
- malo mljevene crvene paprike
- 3 šalice riže
- 1 dl soka od rajčice
- 100 g sira
Priprema:
Mljeveno meso zamijesiti s kriškom kruha namočenom u mlijeko, dodati sol, papar, sitno sjeckani češnjak i jaje. Napravite okruglice i ispecite ih na tavi.
U loncu posebno popržiti luk narezan (da omekša, ali ne žuti). Dodajte malo mljevene paprike, malo papra i tri šalice riže.
Izlijte ga u tepsiju, stavite ćufte i prelijte sokom od rajčice i vodom da prekrije.
Staviti u pećnicu na 200 stupnjeva i peći dok riža ne omekša. Po potrebi tijekom pečenja dolijte još malo vode i pred kraj naribajte sir.
Izvor: Stil