Mljeveno meso je sitno nasjeckano meso, najčešće govedine, koje se koristi u raznim jelima. Osim goveđeg, mljeveno meso može se napraviti od svinjetine, piletine, puretine ili ostalih vrsta mesa. Više je načina za pripremu mljevenog mesa u svakodnevnoj kuhinji, a najčešće se koristi u pripremi lazanja, bolonjeza, mesnih štruca, ćufti, pljeskavica, ćevapa...
Shutterstock
Donosimo vam nekoliko savjeta koji će vam pomoći da vaše mljeveno meso dođe do savršenstva.
- Kvaliteta mesa koju koristite jako je bitna. Obavezno koristite svježe meso, a ako koristite smrznuto pričekajte da se dobro odmrzne.
- Umjesto prije pakiranog mesa, kupite komad mesa u mesnici i zamolite mesara da vam ga samelje, tako ćete biti sigurni da meso koje koristite je svježe i dobre kvalitete.
- Prije mljevenja mesa, meso treba biti hladno ili blago zaleđeno, na taj način ćete najbolje sačuvati teksturu mesa.
- Kako bi vam mljeveno meso bilo mekano i sočno, pomiješajte ga s jajima i krušnim mrvicama. Sočnost mesa ovisi o masnoći mesa, što je masnije bit će sočnije.
- Okus mljevenog mesa pojačajte tako da ga kuhate na dinstanom luku, tako će arome mljevenog mesa najbolje doći do izražaja.
- Mljeveno meso treba odmrznuti samo u hladnjaku da bi se sačuvao njegov okus.
- Mljeveno meso začiniti pred kraj, sol izvlači vodu iz mesa, pa je moguće da će se meso presušiti.
- Upotrijebite gnječilicu za krumpir da rastavite mljevenu govedinu dok se kuha. Na taj način ćete dobiti rahlo mljeveno meso koje će biti ravnomjerno pečeno.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice