Mljeveno meso je sitno nasjeckano meso, najčešće govedine, koje se koristi u raznim jelima. Osim goveđeg, mljeveno meso može se napraviti od svinjetine, piletine, puretine ili ostalih vrsta mesa. Više je načina za pripremu mljevenog mesa u svakodnevnoj kuhinji, a najčešće se koristi u pripremi lazanja, bolonjeza, mesnih štruca, ćufti, pljeskavica, ćevapa...

8 savjeta za pripremu najsočnijeg mljevenog mesa
Shutterstock 

Donosimo vam nekoliko savjeta koji će vam pomoći da vaše mljeveno meso dođe do savršenstva.

  1. Kvaliteta mesa koju koristite jako je bitna. Obavezno koristite svježe meso, a ako koristite smrznuto pričekajte da se dobro odmrzne.
  2. Umjesto prije pakiranog mesa, kupite komad mesa u mesnici i zamolite mesara da vam ga samelje, tako ćete biti sigurni da meso koje koristite je svježe i dobre kvalitete. 
  3. Prije mljevenja mesa, meso treba biti hladno ili blago zaleđeno, na taj način ćete najbolje sačuvati teksturu mesa.
  4. Kako bi vam mljeveno meso bilo mekano i sočno, pomiješajte ga s jajima i krušnim mrvicama. Sočnost mesa ovisi o masnoći mesa, što je masnije bit će sočnije.
  5. Okus mljevenog mesa pojačajte tako da ga kuhate na dinstanom luku, tako će arome mljevenog mesa najbolje doći do izražaja. 
  6. Mljeveno meso treba odmrznuti samo u hladnjaku da bi se sačuvao njegov okus. 
  7. Mljeveno meso začiniti pred kraj, sol izvlači vodu iz mesa, pa je moguće da će se meso presušiti.
  8. Upotrijebite gnječilicu za krumpir da rastavite mljevenu govedinu dok se kuha. Na taj način ćete dobiti rahlo mljeveno meso koje će biti ravnomjerno pečeno.