Ćufte i faširanci od mljevenog mesa lagano se pripremaju, ali tijekom prženja mogu se raspasti i ne zadržati oblik koji želite, piše StvarUkusa.
Važan savjet je da nakon pripreme smjese ne počnete odmah raditi okruglice. Mljeveno meso istucite i ostavite u hladnjaku 20-30 minuta.
Stručnjaci savjetuju da mesne okruglice premažete razmućenim bjelanjkom.
Ako je s receptom sve u redu, onda je možda problem u samom mljevenom mesu. Ako se ne oblikuje dobro i čini se viskoznim, preporučljivo je dodati malo brašna ili griza u smjesu kako bi se promijenila tekstura. Ako je mljeveno meso suho, onda na 1 kg mesa možete dodati 250 g kruha natopljenog vodom.
Na kraju ćufte ili faširance ispecite u zagrijanoj tavi uz dodatak malo ulja kako bi se "ispekle" i zadržale oblik.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice