Ova salata od mladog krumpira, mladog luka, šparoga i jaja podjednako je ukusna i fotogenična. Za pripremu trebate izdvojiti pola sata, ali svaka će se minuta isplatiti.
Imajte na umu da su sastojci dostatni za dva serviranja. Dobar tek!
Recept za salatu od krumpira i šparoga
Sastojci:
- 500 g mladog krumpira
- 2 jaja (M)
- 200 g šparoga
- 4 mlada luka
- 1 limun
- 1 žličica šećera
- 1 žlica senfa
- 1 režanj češnjaka
- svježi vlasac
Priprema:
- U dvije posude ulijte vodu i stavite ih na vatru.
- Dok čekate da voda zakuha, krumpire dobro operite i narežite ih na ploškice debljine centimetra.
- U jednu posudu s vodom dodajte soli pa u njoj kuhajte krumpire do 15 minuta, dok ne omekšaju.
- U drugoj posudi kuhajte jaja otprilike sedam minuta. Žumanjak se ne bi trebao do kraja skuhati, već ostati mekan.
- Narežite luk na kolutove, a šparogama odlomite tvrde krajeve.
- Zagrijte grill tavicu pa na grilajte šparoge i mladi luk otprilike pet minuta, dok ne omekšaju i poprime lijepu boju.
- Pomiješajte kuhane krumpire s mladim lukom i šparogama.
- Naribajte koricu limuna i iscijedite sok od polovice. Pomiješajte to sa senfom, zdrobljenim češnjakom, soli i paprom. Prelijte dresing preko povrća i pažljivo promiješajte.
- Ogulite jaja, narežite ih na četvrtine po dužini pa ih poslažite po salati.
- Pospite salatu nasjeckanim svježim vlascem i poslužite!