Iskoristite kratku sezonu šparoga na najbolji mogući način! Pripremite savršene male zalogaje od lisnatog tijesta, šparoga, pršuta i sira. Gotovi su za 20-ak minuta, a još brže nestaju s tanjura.
Kako biste maksimalno ubrzali proces, kupite već razvaljano lisnato tijesto. Dobar tek!
Lisnato tijesto sa šparogama
Sastojci:
- 400 g šparoga
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 paketa razvaljanog lisnatog tijesta (cca 500 g)
- 200 g naribanog tvrdog kravljeg sira
- 12 šnita pršuta
- 1 jaje (M)
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Lim obložite papirom za pečenje.
- Svaki list lisnatog tijesta izrežite na šest jednakih kvadrata.
- Šparoge očistite, odstranite im tvrde krajeve pa ih posolite, popaprite i prelijte maslinovim uljem. Dobro promiješajte.
- Na svaki komad tijesta najprije stavite pršut, potom dvije ili tri šparoge (ovisno o tome koliko su velike) pa dodajte žlicu naribanog sira.
- Preklopite tijesto, premažite ga jajem pa ga dodatno posolite.
- Pecite otprilike 15 minuta, dok tijesto ne poprimi lijepu zlatnu boju. Poslužite odmah!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice