DOMAĆA PILEĆA JUHA S POVRĆEM: Toplo i zdravo jelo bogato vitaminima i mineralima za bolji imunitet i probavu

Savršen obrok za okrjepu na početku jeseni.

Shutterstock

Kalendarskim dolaskim jeseni, ali najviše kad temperature padnu i počinju jesenske kiše, najbolja okrjepa je domaća juha. Još je bolja ako je bogata raznovrsnim povrćem i krumpirom. Takvo toplo i zdravo jelo odličan je izvor vitamina i minerala kao što su vitamin B koji će ojačati vaš imunološki sustav i poboljšati probavu.

Sastojci:

  • 350 g pilećih bataka, karabataka ili krilca
  • 1,5 l vode
  • 2 luka
  • 1 mrkva
  • 2-3 krumpira
  • 2 žlice riže
  • papar u zrnu
  • 3 lista lovora
  • 1 šalica smrznutog graška
  • 1 jaje
Shutterstock 

Priprema:

Stavite meso u lonac i podlijte vodom, pa kuhajte dok piletina ne omekša. Žlicom skinite pjenu koja će se povremeno pojaviti. Na malo ulja u tavi popržite sitno nasjeckani luk, a kada omekša dodajte naribanu mrkvu. Pržite minutu-dvije pa dodajte šeflju juhe (vode u kojoj se kuhalo meso). Pustite da lagano kuha još nekoliko minuta, a zatim maknite s štednjaka. Izvadite meso iz lonca i ostavite da se ohladi.

U lonac u kojem se kuhalo meso dodajte krumpir narezan na kockice, a nakon 2-3 minute dodajte rižu. Dodajte papar u zrnu i lovor i kuhajte dok krumpir ne omekša. Zatim dodajte prženi luk i mrkvu i promiješajte. Dodajte grašak i kuhajte još 10 minuta, a minutu prije kraja dodajte razmućeno jaje. Promiješajte i po potrebi posolite. U juhu vratite narezano meso i poslužite.

Postupak pogledajte u videu:

Pileća juha s povrćem  youtube