Juha od kostiju izuzetno je bogata bjelančevinama, posebno želatinom, a sadrži i tragove kalcija i fosfora. Ova juha jedna je od najzdravijih jer želatina štiti i liječi sluznicu probavnog trakta te pomaže u održavanju zdravlja kože, jača imunitet i štiti organizam.
Odjednom možete skuhati velike količine juhe, a možete je koristiti i kao temeljac i poboljšati okus mnogim jelima.
Sastojci:
4-5 goveđih kostiju
2 žlice jabučnog octa
1 luk
3 mrkve
3 pastrnjaka
4-5 listova lovora
1 korijen celera
Priprema:
Luk prerežite na pola i popržite. U zdjelu stavite mrkvu, pastrnjak i celer koje ste prethodno očistili, zatim dodajte ostatak luka i kosti. Zalijte vodom, posolite i popaprite, pa stavite lovorov list. Ulijte jabučni ocat, poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko osam sati. Zatim procijedite juhu dok ne postane bistra i može se jesti. Ostatak stavite u hladnjak ili u zamrzivač do 6 mjeseci.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice