Pravi obiteljski, a pogotovo blagdanski ručak ne može se zamisliti bez domaće juhe, posebno one s domaćim knedlama ili noklicama. No mnogi ne rade domaće noklice jer se im raspadaju ili su pretvrde. Isprobajte ovaj stari recept iz bakine kuharice koji će vam sigurno uspjeti iz prve, a noklice će biti mekane i ukusne, baš onakve kakve ih pamtite iz djetinjstva.
Sastojci:
1 jaje
1 žličica ulja
prstohvat soli
4 ravne kašike griza
Priprema:
Odvojite bjelanjke i žumanjke pa bjelanjke pjenasto istucite. Zatim dodajte žumanjke i miksajte da se povežu. Dodajte ulje i griz. Lagano promiješajte, a po potrebi dodajte još jednu žlicu griza. Smjesa treba biti gušća, ali ne pregusta. Ostavite 10 minuta da malo nabubri. Žlicu prvo umočite u juhu, a zatim uzimajte smjesu i lagano je ulijte u šerpu. Nemojte koristiti punu žlicu jer će knedle biti ogromne. Poklopite i pustite da se kuhaju oko 5 minuta i juha je gotova.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice