Mnogi juhu nedjeljom ne mogu zamisliti bez noklica ili knedli, a kod nas su najpopularnije noklice s grizom, ali i jetrene noklice.
Donosimo vam recept za češke knedle, a saznajte po kojem receptu knedle pripremaju Talijani.
Sastojci:
- 1 srednje jaje
- 1 žlica maslaca omekšalog na sobnoj temperaturi
- 178 g brašna
- ¼ žličice praška za pecivo
- 2 žlice mlakog mlijeka
- ½ žličice soli
Priprema:
Započnite izradu knedli miješanjem 1 žlice neslanog maslaca (omekšalog na sobnoj temperaturi) s 1 jajetom srednje veličine u zdjeli. Pomiješajte višenamjensko brašno s 1/4 žličice praška za pecivo i 1/2 žličice soli. Ovu suhu smjesu i 2 žlice mlijeka postupno dodavajte umućenom maslacu uz stalno miješanje.
Žlicom ili vilicom miješajte sastojke dok ne dobijete mekano tijesto. Tijesto nožem izrežite na male okruglice u obliku kiflica. Stavite ih u juhu i ostavite da se kuhaju oko 4-5 minuta. Knedle su gotove kada isplivaju na površinu.
Izvor: StvarUkusa