Juha s domaćim knedlama ili noklicama najfinija je okrjepa za dušu i tijelo posebno tijekom zimskih mjeseci. Ako vam knedle nikako ne ispadnu kao mamine i bakine, isprobajte naš recept. Trik je u jednom sastojku zbog kojeg će vam sigurno uspjeti i koji će im dati mekoću, a to je jogurt.
Sastojci:
50 g kukuruznog brašna
40 g griza
100 ml jogurta
1/4 žličice soli
prstohvat šećera
1 žličica nasjeckanog peršina
1 jaje
1 žlica maslinovog ulja
Priprema:
Odvojite žumanjke i bjelanjke pa umutite žumanjke sa šećerom.U bjelanjke dodajte prstohvat soli i istucite čvrsti snijeg. Žumanjke i bjelanjke pomiješajte i lagano izmiješajte pa dodajte jogurt, kukuruzno brašno, nasjeckani peršin i maslinovo ulje. Sve sastojke lagano sjedinite pa sa dvije žličice oblikujte okruglice. Stavljajte u juhu i skuhajte.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice