Gusta juha s porilukom i krumpirom koju obožavaju Francuskinje

Ova krem juha prava je riznica vitamina

Shutterstock

Juha od poriluka i krumpira nije samo nevjerojatno ukusna, već je i prava riznica vitamina, minerala i vlakana koji pomažu u jačanju imunološkog sustava, poboljšanju probave, pa čak i povećanju razine energije.

Francuskinje već godinama jedu juhu od poriluka kada žele skinuti koji kilogram pa je to odlično rješenje ako želite smršavjeti. Recept donosimo s YouTube kanala Healthy Recipes.

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 veća poriluka
  • 3 krumpira
  • 1,5 l temeljca od povrća (kocka za juhu + voda)
  • 1-2 lista lovora
  • 1/2 žličice suhe majčine dušice
  • sol i papar po želji

Priprema:

Na maslinovom ulju popržite sitno nasjeckani luk i češnjak. Zatim dodajte nasjeckani poriluk i pržite još par minuta.

Zalijte temeljcem (kocku za juhu pomiješajte s 1,5 l vode). Promiješajte i dodajte krumpir narezan na kockice.

Poklopite i kuhajte 10-15 minuta. Zatim promiješajte, pa dodajte začine.

Izvadite 2-3 zaimače juhe sa svim povrćem i izblendajte pa vratite u juhu. Promiješajte i poslužite.

Postupak pripreme pogledajte u videu:

Juha od poriluka i krumpira  youtube