Varivo od poriluka jelo je napravljeno od samo nekoliko jednostavnih sastojaka, a glavni sastojak je poriluk, koji svojim blagim okusom oduševljava mnoge ljubitelje povrća. Donosimo vam tursku inačicu variva u koji možete staviti bulgur ili rižu koji će vas zasititi i napuniti dnevnom dozom vlakana i kalija. U nastavku teksta pronađite video s detaljnim uputama o pripremi ovog ukusnog i zdravog obroka.
Sastojci:
- 2 vezice poriluka
- 2 mrkve
- pasata od rajčice
- 2 žlice riže/bulgur
- ulje
- voda
Priprema:
Ogulite gornji sloj poriluka, nasjeckajte poriluk i potopite na 10-15 minuta da se dobro ispere.
U tavi dinstajte narezanu mrkvu, dodajte žlicu pasate, poriluk i prethodno ispranu bulgur. Začinite paprom, kuminom, dimljenom paprikom, zatim dodajte šalicu vruće vode, zakuhajte. Smanjite vatru, poklopite i pustite da se lagano kuha. Ako se tekućina potpuno upije, možete dodati još pola šalice vode. Pričekajte da se sve dobro zakuha i nakon 15 minuta jelo bi trebalo biti gotovo.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice