Juhe su posebno omiljene zimi jer nema bolje okrjepe za tijelo pri niskim temperaturama od tople guste i hranjive juhe. Predlažemo vam recept za juhu od poriluka i krumpira koja je prava riznica vitamina, minerala i vlakana koji pomažu pri jačanju imunološkog sustava, poboljšavaju probavu te podižu razinu energije.
Zanimljivo je i da Francuskinje jedu juhu od poriluka kada žele izgubiti nekoliko kilograma.
Sastojci
2 žlice maslinovog ulja
1 luk
2 češnja češnjaka
3 veća poriluka
3 krumpira
1,5 l temeljca od povrća
1-2 lista lovora
1/2 žličice suhe majčine dušice
sol i papar
Recept za juhu od poriluka i krumpira
Popržite luk i češnjak
Na maslinovom ulju popržite sitno nasjeckani luk i češnjak. Zatim dodajte nasjeckani poriluk i pržite još par minuta.
Dodajte krumpir i kuhajte
Zalijte temeljcem (kocku za juhu pomiješajte s 1,5 l vode). Promiješajte i dodajte krumpir narezan na kockice. Poklopite i kuhajte 10-15 minuta. Zatim promiješajte, pa dodajte začine.
Izblendajte
Izvadite dio juhe sa svim povrćem i izblendajte pa vratite u juhu. Promiješajte i poslužite.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice