Juhe su posebno omiljene zimi jer nema bolje okrjepe za tijelo pri niskim temperaturama od tople guste i hranjive juhe. Predlažemo vam recept za juhu od poriluka i krumpira koja je prava riznica vitamina, minerala i vlakana koji pomažu pri jačanju imunološkog sustava, poboljšavaju probavu te podižu razinu energije. 

Zanimljivo je i da Francuskinje jedu juhu od poriluka kada žele izgubiti nekoliko kilograma.

Sastojci

2 žlice maslinovog ulja
1 luk
2 češnja češnjaka
3 veća poriluka
3 krumpira
1,5 l temeljca od povrća
1-2 lista lovora
1/2 žličice suhe majčine dušice
sol i papar

Recept za juhu od poriluka i krumpira

9:14
Korak 1

Popržite luk i češnjak

Na maslinovom ulju popržite sitno nasjeckani luk i češnjak. Zatim dodajte nasjeckani poriluk i pržite još par minuta. 

9:21
Korak 2

Dodajte krumpir i kuhajte

Zalijte temeljcem (kocku za juhu pomiješajte s 1,5 l vode). Promiješajte i dodajte krumpir narezan na kockice. Poklopite i kuhajte 10-15 minuta. Zatim promiješajte, pa dodajte začine. 

9:22
Korak 3

Izblendajte

Izvadite dio juhe sa svim povrćem i izblendajte pa vratite u juhu. Promiješajte i poslužite.