Juha od špinata i poriluka je jednostavna zelena krema koja je prepuna hranjivih sastojaka i vitamina. Kao hrskavu kompenentu dodajte tostirane orahe koji će juhi dat karakterističan gorkasti okus i omega-3 masnoće.

Sastojci:

  • 1 žlica oraha
  • maslinovo ulje
  • 2 poriluka
  • 2 češnja češnjaka
  • 4 šalice povrtnog temeljca
  • 1 vezica špinata
  • 2 žlice vrhnja za kuhanje 

Priprema:

Tostirajte orahe u pećnici na 170°C na 8 minuta, te ih gr7upo nasjeckajte.

Zagrijte ulje u lonac na srednjoj vatri, dodajte poriluk i češnjak. Kuhajte 5 minuta uz miješanje ili dok ne omekša. Dodajte temeljac, zagrijte do vrenja. Smanjite vatru na najslabiju i kuhajte 10 minuta.

Dodajte špinat, kuhajte kratko te maknite s vatre i čekajte da se ohladi 5 minuta.

Umiješajte vrhnje i vratite na laganu vatru dok se ne zagrije, začinite. Prilikom serviranja pospite orasima.

Izvor: Taste