Juha od špinata i poriluka je jednostavna zelena krema koja je prepuna hranjivih sastojaka i vitamina. Kao hrskavu kompenentu dodajte tostirane orahe koji će juhi dat karakterističan gorkasti okus i omega-3 masnoće.
Sastojci:
- 1 žlica oraha
- maslinovo ulje
- 2 poriluka
- 2 češnja češnjaka
- 4 šalice povrtnog temeljca
- 1 vezica špinata
- 2 žlice vrhnja za kuhanje
Priprema:
Tostirajte orahe u pećnici na 170°C na 8 minuta, te ih gr7upo nasjeckajte.
Zagrijte ulje u lonac na srednjoj vatri, dodajte poriluk i češnjak. Kuhajte 5 minuta uz miješanje ili dok ne omekša. Dodajte temeljac, zagrijte do vrenja. Smanjite vatru na najslabiju i kuhajte 10 minuta.
Dodajte špinat, kuhajte kratko te maknite s vatre i čekajte da se ohladi 5 minuta.
Umiješajte vrhnje i vratite na laganu vatru dok se ne zagrije, začinite. Prilikom serviranja pospite orasima.
Izvor: Taste
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice