Krem juhe ukusne su u svako godišnje doba, ljeti kad možete kombinirati sezonsko povrće poput špinata, graška, rajčica, mrkve ili najesen kad je na tržnicama velik izbor bundeva. Ovakve juhe mogu biti jako zasitne, a ako im dodate mesne okruglice postaju pravo samostalno jelo. Predlažemo vam krem juhu s porilukom i ćuftama.
Sastojci:
- 2 srednje velika poriluka
- 1 češanj češnjaka
- 100 ml bijelog vina
- 400 ml juhe u kockama
- 150 ml neutralnog vrhnja
- 2 kriške kruha
- 350 g mljevenog mesa
- 1 žličica pimenta
- 1 jaje
- 200 g krem sir
- sol, papar
Priprema:
1. Poriluk očistite, prepolovite i operite. Nasjeckajte ga na komade. Zagrijte malo ulja, dodajte poriluk i sitno nasjeckani češnjak i pržite dok poriluk ne omekša. Dodajte vino, juhu i vrhnje te kuhajte oko 15 minuta.
2. Za okruglice kruh namočiti u malo vode. Ocijedite ga, dodajte meso s paprikom i jajetom. Posolite i popaprite te oblikujte male okruglice. Pržite ih na malo ulja da porumene sa svih strana.
3. Popržene okruglice dodajte u juhu i kuhajte oko 10 minuta. Na kraju umiješajte krem sir. Dobro promiješajte da se sir otopi i maknite s vatre.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice