Krem juhe ukusne su u svako godišnje doba, ljeti kad možete kombinirati sezonsko povrće poput špinata, graška, rajčica, mrkve ili najesen kad je na tržnicama velik izbor bundeva. Ovakve juhe mogu biti jako zasitne, a ako im dodate mesne okruglice postaju pravo samostalno jelo. Predlažemo vam krem juhu s porilukom i ćuftama.

Sastojci:

  • 2 srednje velika poriluka
  • 1 češanj češnjaka
  • 100 ml bijelog vina
  • 400 ml juhe u kockama
  • 150 ml neutralnog vrhnja
  • 2 kriške kruha
  • 350 g mljevenog mesa
  • 1 žličica pimenta
  • 1 jaje
  • 200 g krem sir
  • sol, papar

Priprema:

1. Poriluk očistite, prepolovite i operite. Nasjeckajte ga na komade. Zagrijte malo ulja, dodajte poriluk i sitno nasjeckani češnjak i pržite dok poriluk ne omekša. Dodajte vino, juhu i vrhnje te kuhajte oko 15 minuta.

2. Za okruglice kruh namočiti u malo vode. Ocijedite ga, dodajte meso s paprikom i jajetom. Posolite i popaprite te oblikujte male okruglice. Pržite ih na malo ulja da porumene sa svih strana.

3. Popržene okruglice dodajte u juhu i kuhajte oko 10 minuta. Na kraju umiješajte krem ​​sir. Dobro promiješajte da se sir otopi i maknite s vatre.