Hladna salata od tjestenine i tunjevine jedan je od prvih obroka koje zna pripremiti svaki početnik. Ali to ne znači da nije ukusna i zasitna u bilo koje vrijeme, a posebno kad nemate puno vremena ili kroz cijelo ljeto kad je prevruće za dugo kuhanje, pečenje ili prženje nekih kompliciranijih obroka.
Donosimo brz recept za finu i ukusnu i vrlo zasitnu salatu od tjestenine, tunjevine, jaja, sira i povrća. Ako nemate sve sastojke kod kuće, možete dodati i neke druge, primjerice krastavac, cherry rajčice, papriku i masline.
Recept za salatu od tune i tjestenine
Sastojci:
- 1 pakiranje tjestenine po izboru
- 2 čaše kiselog vrhnja
- 200 g majoneze
- 3 kuhana jaja
- 100 g sira
- 200 g tunjevine
- 100 g kukuruza
- 1 glavica luka
- parmezan
- origano
- peršin
- sol
Priprema:
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju u slanoj vodi, pa pomiješajte s majonezom i kiselim vrhnjem u koje ste dodali sitno sjeckani peršin i origano.
Tvrdo kuhana jaja narežite na kockice i pomiješajte s tunom, kukuruzom i naribanim sirom.
Sjedinite s tjesteninom i po želji posipajte parmezanom i ukrasite kolutićima luka.