Na popisu naših omiljenih pristupačnih ljetnih jela je i tjestenina s cherry rajčicama. Popis sastojaka je kratak, a koraci vrlo jednostavni i prikladni za kuhare-početnike.

Iako će se rajčice peći otprilike sat vremena, vi u pripremi jela aktivno morate sudjelovati samo 10 minuta. Zgnječite ih vilicom i pomiješajte s tjesteninom po izboru. Možete upotrijebiti špagete, ali i školjkice ili svrdla. Dobar tek!

Tjestenina u umaku od pečenih cherry rajčica

Sastojci:

  • 400 g cherry rajčica
  • 40 g maslaca
  • 1 žlica balzamičnog octa
  • 250 g tjestenine
  • 30 g naribanog parmezana
  • sol, papar
cherry rajčice
davies-designs-studio-qlhjR6aGKVg-unsplash cherry rajčice

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Operite cherry rajčice pa ih prebacite u dublji lim. Prelijte ih balzamičnim octom, dobro posolite i popaprite i promiješajte.
  3. Rasporedite kockice maslaca ili naribani maslac po rajčicama.
  4. Pecite cherry rajčice 50-ak minuta u zagrijanoj pećnici kako bi omekšale i pustile sok.
  5. Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi, prema uputama na pakiranju. Ocijedite je i prebacite u dublju tavu.
  6. Gotove rajčice zdrobite vilicom pa umak prebacite u tavicu s tjesteninom. Uz miješanje držite na laganoj vatri još par minuta.
  7. Pospite parmezanom i poslužite odmah!