Na popisu naših omiljenih pristupačnih ljetnih jela je i tjestenina s cherry rajčicama. Popis sastojaka je kratak, a koraci vrlo jednostavni i prikladni za kuhare-početnike.
Iako će se rajčice peći otprilike sat vremena, vi u pripremi jela aktivno morate sudjelovati samo 10 minuta. Zgnječite ih vilicom i pomiješajte s tjesteninom po izboru. Možete upotrijebiti špagete, ali i školjkice ili svrdla. Dobar tek!
Tjestenina u umaku od pečenih cherry rajčica
Sastojci:
- 400 g cherry rajčica
- 40 g maslaca
- 1 žlica balzamičnog octa
- 250 g tjestenine
- 30 g naribanog parmezana
- sol, papar
davies-designs-studio-qlhjR6aGKVg-unsplash cherry rajčice
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Operite cherry rajčice pa ih prebacite u dublji lim. Prelijte ih balzamičnim octom, dobro posolite i popaprite i promiješajte.
- Rasporedite kockice maslaca ili naribani maslac po rajčicama.
- Pecite cherry rajčice 50-ak minuta u zagrijanoj pećnici kako bi omekšale i pustile sok.
- Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi, prema uputama na pakiranju. Ocijedite je i prebacite u dublju tavu.
- Gotove rajčice zdrobite vilicom pa umak prebacite u tavicu s tjesteninom. Uz miješanje držite na laganoj vatri još par minuta.
- Pospite parmezanom i poslužite odmah!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice