Vratili ste se s posla gladni i bez energije? Napravite odličan kasni ručak za manje od 20 minuta! Trebat će vam slanutak iz konzerve, malo tjestenine, mladi špinat i lako dobavljivi začini.

Sastojci su dovoljni za pripremu jedne porcije. Ako će se netko pridružiti, obavezno prilagodite količine. Dobar tek!

Tjestenina sa slanutkom

Sastojci:

  • 200 g slanutka iz konzerve
  • 100 g tjestenine
  • 50 g mladog špinata
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1/2 žličice čilija u pahuljicama
  • šaka svježeg peršina
  • šaka svježeg bosiljka
  • sol, papar

Priprema:

  1. Špinat operite i grubo narežite.
  2. Zagrijte ulje na tavici pa popržite nasjeckani češnjak i čili.
  3. Kad češnjak omekša, dodajte 200 g slanutka i pola vode od slanutka iz konzerve. Smanjite vatru i pustite da krčka pet minuta.
  4. Dodajte špinat i nastavite kuhati još pet minuta.
  5. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu u slanoj vodi, prema uputama na pakiranju.
  6. Tjesteninu premjestite u tavicu sa slanutkom i špinatom pa dodajte još 100 ml vode u kojoj se kuhala tjestenina.
  7. Sve dobro promiješajte i začinite soli i paprom.
  8. Na kraju umiješajte nasjeckani peršin i bosiljak. Poslužite odmah!