Vratili ste se s posla gladni i bez energije? Napravite odličan kasni ručak za manje od 20 minuta! Trebat će vam slanutak iz konzerve, malo tjestenine, mladi špinat i lako dobavljivi začini.
Sastojci su dovoljni za pripremu jedne porcije. Ako će se netko pridružiti, obavezno prilagodite količine. Dobar tek!
Tjestenina sa slanutkom
Sastojci:
- 200 g slanutka iz konzerve
- 100 g tjestenine
- 50 g mladog špinata
- 3 režnja češnjaka
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1/2 žličice čilija u pahuljicama
- šaka svježeg peršina
- šaka svježeg bosiljka
- sol, papar
Priprema:
- Špinat operite i grubo narežite.
- Zagrijte ulje na tavici pa popržite nasjeckani češnjak i čili.
- Kad češnjak omekša, dodajte 200 g slanutka i pola vode od slanutka iz konzerve. Smanjite vatru i pustite da krčka pet minuta.
- Dodajte špinat i nastavite kuhati još pet minuta.
- Za to vrijeme skuhajte tjesteninu u slanoj vodi, prema uputama na pakiranju.
- Tjesteninu premjestite u tavicu sa slanutkom i špinatom pa dodajte još 100 ml vode u kojoj se kuhala tjestenina.
- Sve dobro promiješajte i začinite soli i paprom.
- Na kraju umiješajte nasjeckani peršin i bosiljak. Poslužite odmah!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice