Salata s grilanim tikvicama bit će odlično predjelo, prilog uz meso s roštilja, ali poslužit će i kao glavno jelo. U tom je slučaju servirajte s mozzarellom ili burratom kako biste jelo učinili bogatijim i zasitnijim.
Računajte da vam po osobi treba jedna mala tikvica pa po potrebi prilagodite količine. Dobar tek!
Salata s grilanim tikvicama
Sastojci:
6 malih tikvica
2 žlice maslinovog ulja
1 svježa čili papričica
sok polovice limuna
svježa menta
svježi bosiljak
sol, papar
jhunelle-francis-sardido-iqaUpk4JwLM-unsplash salata od tikvica, tikvice, salata
Priprema:
- Tikvice operite, odrežite im krajeve pa ih uz pomoć gulilice narežite na duge tanke komade.
- Pomiješajte tikvice s maslinovim uljem, nasjeckanom čili papričicom, soli i paprom pa pustite da odstoje pola sata u hladnjaku.
- Zagrijte gril tavu pa pecite otprilike četiri komada odjednom, dok ne poprime zlatnu boju s obje strane. Prebacite ih na papirnate ubruse i nastavite peći ostatak.
- Prelijte gotove tikvice sokom limuna i nasjeckanom mentom i bosiljkom. Po želji ih prelijte s još malo maslinovog ulja.
- Servirajte odmah, s mozzarellom ili burratom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice