Uz tjesteninu, osnovne namirnice su tuna i cherry rajčice. Pri odabiru tune koristite kvalitetnu tunu iz konzerve, pakiranu u ulju. Umjesto tune možete staviti dimljeni losos ili kuhanu piletinu.

Preporučujemo upotrebu penna ili fusila!

Hladna tjestenina s tunom

Sastojci:
300 g kratke tjestenine po izboru
400 g cherry rajčica
80 ml maslinovog ulja
1 češanj češnjaka
350 g tune iz konzerve
100 g kalamata maslina bez koštica
20 g svježeg peršina
1 žličica čili pahuljica
1 žličica limunove korice
sol, papar

Priprema:

U većem loncu skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Dok se tjestenina kuha, protisnite češnjak, masline narežite na trećine, a peršin operite i sitno narežite. U zdjeli srednje veličine dodajte maslinovo ulje i protisnuti češnjak pa promiješajte. Tjesteninu ocijedite i dodajte u posudu s maslinovim uljem i promiješajte.

Dok se tjestenina hladi, operite i narežite cherry rajčice na četvrtine. U tjesteninu dodajte narezane rajčice, tunu, masline, peršin te začinite s čili pahuljicama, limunovom koricom, soli i paprom. Sve dobro promiješajte, probajte i po potrebi prilagodite okuse. Servirajte odmah ili stavite u hladnjak i poslužite po potrebi.