Tofu se puno koristi u veganskoj prehrani kao zamjena za meso i sir. Radi se o prehrambenom proizvodu koji nastaje koagulacijom proteina u sojinom mlijeku, bogat je proteinima.
Donosimo vam recept za ukusan i hrskav prženi tofu, ali kod ovog recepta jako je važno dobro ocijediti tofu. Zamotajte tofu u čistu pamučnu krpu pa na nju stavite drvenu dasku za rezanje i nekoliko teških knjiga. Ostavite tofu tako barem pola sata prije pripreme jela. Poslužite uz rižu ili povrće.
Sastojci:
400 g tofua
3 žlice gustina (kukuruznog škroba)
½ žličice češnjaka u prahu
½ žličice dimljene crvene paprike u prahu
sol, papar
ulje
Priprema:
Tofu dobro ocijedite i papirnatim ručnikom obrišite višak tekućine. Pomiješajte kukuruzni škrob, dimljenu papriku, češnjak u prahu, sol i papar. Ocijeđeni tofu narežite na kockice i uvaljajte u smjesu.
U tavi zagrijte biljno ulje i na njemu popržite pripremljeni tofu. Pržite tofu oko dvije do tri minute sa svake strane dok ne dobije boju. Ocijedite višak masnoće, možete posoliti po želji i odmah poslužite.