Piletina je meso s kojim ne možete pogriješiti, a možete je pripremiti na bezbroj načina. Kad vam dosade uobičajeni načini pripreme ili poželite malo drugačiji, egzotičan okus, tu je soja umak koji će obogatiti ovo jelo. Brzo i jednostavno se priprema, a oduševit će vaše i nepce vaših ukućana i sigurno ćete je pripremati više puta.
Recept za piletinu u soja umaku
Sastojci:
- 450 g pilećeg filea
- 125 ml soja umaka
- 60 g smeđeg šećera
Priprema:
Piletinu narezanu na komadiće pecite na srednje jakoj vatri dok ne porumeni s obje strane. Pomiješajte soja umak i smeđi šećer i ulijte na piletinu. Sve zajedno kuhajte dok se piletina termički ne obradi do kraja, a umak reducira i zgusne. Jelo poslužite uz prilog po želji, a dobro se slaže s rižom ili povrćem.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice