Kad se gladni navečer vratite s posla, najbolji su recepti za brza jela s jednostavnim sastojcima. Od ovog jela će vam rasti zazubice koliko je sočno i zasitno, tijesto je slično calzoneu i lepinji, a ne morate ni paliti pećnicu. Punjena je sirom i krumpirom i peče se u tavi.
Sastojci:
- 90 g oštrog brašna
- 50 ml mlijeka
- 10 g otopljenog maslaca
- malo soli
- 1 krumpir
- 2 žlice majoneze
- mozzarella
Priprema:
Pomiješajte brašno, mlijeko, maslac i sol te rukama zamijesite tijesto. Pokrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na oko sat vremena. Za to vrijeme skuhajte krumpir pa ga izgnječite. Dodajte mu majonezu i dobro promiješajte. Izvadite tijesto iz hladnjaka i razvaljajte ga valjkom za tijesto u krug. Posložite mozzarellu i gore stavite nadjev od krumpira pa stavite još jedan red mozzarelle.
Zatvorite tijesto kao u videu, a zatim lagano razvaljajte valjkom. Premažite otopljenim maslacem i pecite dok ne dobije boju pa okrenite i zapecite s druge strane.
Detaljnu pripremu pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice