Polpete ili popečci od krumpira popularan su prilog ili predjelo. Još kad im dodate neko povrće poput tikvica, špinata ili blitve, postaju cjelovit i hranjiv obrok. Ove popečke možete poslužite uz umak od jogurta i vlasca.
Recept za popečke od krumpira i špinata
Sastojci:
200 g špinata
200 g krumpira
1 žumanjak
1 žličica brašna
sol, papar
2 žlice ulja
150 ml jogurta
vlasac
Priprema:
Ogulite i naribajte krumpir. Pomiješajte ga s žumanjkom i brašnom pa posolite i popaprite. Špinat kratko blanširajte, ocijedite, nasjeckajte i dodajte smjesi od krumpira. U tavi zagrijte ulje. Od smjese oblikujte popečke, stavite na vruće ulje te pržite 4 do 6 minuta s obje strane. Potom izvadite te ostavite kratko na kuhinjskom papiru da se ocijede. U jogurt umiješajte sjeckani vlasac pa posolite i popaprite po vlastitom ukusu.