Za riblje jelo ovog tjedna odaberite pljeskavice od oslića. U ovom receptu polpete se peku u pećnici bez kapi ulja, a ukusan su i zdrav obrok za cijelu obitelj. Poslužite uz krumpir salatu ili prilog po izboru.
Recept za pljeskavice od oslića
Sastojci:
1 kg oslića
1 luk
60 g brašna
3 žlice krušnih mrvica
3 žene češnjaka
1 žličica paprike
sol, papar
Priprema:
Filete oslića skuhajte u slanoj vodi oko pola sata. Procijedite ih i ostavite da se ohlade. Stavite ih u blender, dodajte sitno sjeckani češnjak i luk, brašno, prezle i začine po ukusu. Pomiješajte sve sastojke tako da dobijete homogenu smjesu. Dlanovima oblikujte pljeskavice željene veličine i posložite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 15-20 minuta dok ne dobiju lijepu koricu.
Izvor: Stvar ukusa
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice