Mljeveno meso je vrlo praktično u kulinarstvu, od njega se pripremaju razna jela, a među najpopularnijima su ćufte i faširanci ili polpete. Brzo se pripremaju i vrlo su zasitni, a svatko ima svoj recept za tajni sastojak koji dodaje u njih kako bi bili sočniji i ukusniji.
Kad poželite još bogatiji okus dodajte gljive i sir i dobit ćete preukusan i zasitan obrok koji je prava gurmanska poslastica.
Sastojci:
1 pileći file
200 g šampinjona
1 paprika
100 g sira
2 jaja
1 žlica kiselog vrhnja
1 žlica majoneze
1,5 žlice škroba
1 žličica češnjaka u prahu
Priprema:
Meso narežite na sitne kockice, a sir umutite s jajima. U tu smjesu dodajte meso te nasjeckanu papriku i gljive. Promiješajte pa dodajte majonezu, kiselo vrhnje, škrob, sol, papar i pospite češnjakom. Sve dobro izmiješajte pa u tavu u kojoj ste zagrijali ulje žlicom stavljajte smjesu za faširance.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
Univerzalan recept za paprikaš koji možete pripremiti s bilo kojim mesom
Super jednostavan i brz recept za čokoladni kolač iz tave