Mljeveno meso je vrlo praktično u kulinarstvu, od njega se pripremaju razna jela, a među najpopularnijima su ćufte i faširanci ili polpete. Brzo se pripremaju i vrlo su zasitni, a svatko ima svoj recept za tajni sastojak koji dodaje u njih kako bi bili sočniji i ukusniji. 

Kad poželite još bogatiji okus dodajte gljive i sir i dobit ćete preukusan i zasitan obrok koji je prava gurmanska poslastica.

Sastojci:

1 pileći file
200 g šampinjona
1 paprika
100 g sira
2 jaja
1 žlica kiselog vrhnja
1 žlica majoneze
1,5 žlice škroba
1 žličica češnjaka u prahu

Priprema:

Meso narežite na sitne kockice, a sir umutite s jajima. U tu smjesu dodajte meso te nasjeckanu papriku i gljive. Promiješajte pa dodajte majonezu, kiselo vrhnje, škrob, sol, papar i pospite češnjakom. Sve dobro izmiješajte pa u tavu u kojoj ste zagrijali ulje žlicom stavljajte smjesu za faširance.