Neodoljiva kremasta palenta s parmezanom

Uz parmezan vaša palenta će biti savršena.

Shutterstock

Palenta je doista neopjevani junak priloga, stoga vam serviramo nježan podsjetnik na prilog koji fantastično ide uz mnoga jela, ali se isto tako u njemu može uživati i samostalno, pogotovo kada je riječ o ovoj ukusnoj i kremastoj varijanti s parmezanom.

Za ovaj recept trebati će vam svega pet sastojaka, a ako slučajno nemate parmezan pri ruci, možete koristiti bilo koji drugi sir.

Sastojci:

600 ml pilećeg ili povrtnog temeljca
240 ml mlijeka
160 g palente
2 žlice maslaca
45 g ribanog parmezana
sol i papar po ukusu

Priprema:

U loncu pomiješajte pileći/povrtni temeljac i mlijeko te blago začinite solju i paprom. Pustite da lagano kuha na srednje jakoj vatri, a zatim dodajte palentu i smanjite vatru.

Povremeno promiješajte dok se ne smjesa ne sjedini i zgusne te kuhajte oko 20 minuta.

Na kraju dodajte maslac i parmezan te promiješajte da se sastojci sjedine (a ako palenta postane pregusta, dodajte još juhe ili mlijeka). To je to – uživajte u ukusnoj i kremastoj palenti.

izvor: novilist.hr