Kako pripremiti najbolji pečeni mladi krumpir

Savršen prilog uz pečeno meso za blagdanski ručak.

Shutterstock

Uz pečenu janjetinu, svinjetinu ili pečenu gusku na blagdanskom stolu kao prilog ukusan je pečeni mladi krumpir. Slavni kuhar Jamie Oliver otkrio je svoje trikove za savršeno pečeni krumpir, a s YouTube kanala Mama Boi's Kitchen donosimo recept za predivno začinjen mladi krumpir crvenom paprikom, mekan iznutra, a s hrskavom koricom izvana.

Sastojci:

450 g mladog krumpira
1 žličica mljevene paprike
sol i papar
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice maslaca

Priprema:

Mladi krumpir prerežite na pola, pa kuhajte još 10 minuta nakon što provrije. Krompir procijediti, posoliti, popapriti i posuti mljevenom paprikom. Prelijte maslinovim uljem i dobro promiješajte. Izliti u pleh i okrenuti na ravnu stranu. Prelijte otopljenim maslacem i pecite na 200°C oko 20 minuta. Na pola pečenja, nakon 10 minuta krumpire okrenite i zapecite do kraja.

Postupak pogledajte u videu

Pečeni mladi krumpir  youtube