Jamie Oliver otkrio je na svom YouTube kanalu kako priprema savršenu krumpir salatu, ali i savršeno pečene krumpire iz pećnice. Slavni kuhar najprije skuha krumpire u kipućoj vodi oko 10 minuta. Pleh ili tepsiju naulji maslinovim uljem, što je najzdravija opcija, a ako želite hrskavu koricu možete koristiti maslac, a odlična je i gušja mast.
Začine prilagodite svojim željama i ukusima, a slavni kuhar preporučuje da ih ne stavljate odmah nego na pola pečenja. U ovom receptu koristi grančice svježeg ružmarina, maslinovo ulje, ocat i češnjak, ali možete dodati i timijan ili kadulju.
Sastojci
krumpir
svježi ružmarin
maslinovo ulje
češnjak
ocat
Kako savršeno ispeći krumpir
Skuhajte
Cijeli oguljeni krumpir stavite u kipuću vodu i ostavite 10 minuta. Procijedite, pa cjediljku malo protresite.
Nauljite pleh
Pleh nauljiti maslinovim uljem ili maslacem. Maslinovo ulje će pomoći da korica postane zlatna i hrskava , a maslac će je učiniti nešto debljom i slađom, ali jednako hrskavom.
Postupak pogledajte u videu:
Začinite
Kada ste nauljili tepsiju stavite cijele krumpire i začinite solju i paprom.
Pecite
Pecite na 190°C oko pola sata.
Vratite u pećnicu
Izvadite iz pećnice, dodajte druge začine i češnjak, pa vratite da se peče još 25-30 minuta. Krumpire možete i malo izgnječiti.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice