Jamie Oliver otkrio je na svom YouTube kanalu kako priprema savršenu krumpir salatu, ali i savršeno pečene krumpire iz pećnice. Slavni kuhar najprije skuha krumpire u kipućoj vodi oko 10 minuta. Pleh ili tepsiju naulji maslinovim uljem, što je najzdravija opcija, a ako želite hrskavu koricu možete koristiti maslac, a odlična je i gušja mast. 

Začine prilagodite svojim željama i ukusima, a slavni kuhar preporučuje da ih ne stavljate odmah nego na pola pečenja. U ovom receptu koristi grančice svježeg ružmarina, maslinovo ulje, ocat i češnjak, ali možete dodati i timijan ili kadulju.

Sastojci

krumpir
svježi ružmarin
maslinovo ulje
češnjak
ocat

Kako savršeno ispeći krumpir

10:55
Korak 1

Skuhajte

Cijeli oguljeni krumpir stavite u kipuću vodu i ostavite 10 minuta. Procijedite, pa cjediljku malo protresite.

10:57
Korak 2

Nauljite pleh

Pleh nauljiti maslinovim uljem ili maslacem. Maslinovo ulje će pomoći da korica postane zlatna i hrskava , a maslac će je učiniti nešto debljom i slađom, ali jednako hrskavom.

Postupak pogledajte u videu:

10:57
Korak 3

Začinite

Kada ste nauljili tepsiju stavite cijele krumpire i začinite solju i paprom.

10:57
Korak 4

Pecite

Pecite na 190°C oko pola sata.

10:57
Korak 5

Vratite u pećnicu

 Izvadite iz pećnice, dodajte druge začine i češnjak, pa vratite da se peče još 25-30 minuta. Krumpire možete i malo izgnječiti.