Carbonara je mnogima omiljeno jelo, a mi smo pripremili za vas carbonaru iz pećnice s graškom koja je još kremastija od one iz tave.
Za pripremu su vam potrebni klasični sastojci samo još dodajte grašak i sve ubacite u pećnicu. Ukusan i kremast ručak nikad nije bio jednostavniji.
Sastojci:
- 150 ml vrhnja za kuhanje
- 50 g parmezana
- 3 žumanjka
- maslinovo ulje
- 150 g dimljene slanine
- 150 g smrznutog graška
- 250 g tjestenine za lazanje
- 45 g svježih krušnih mrvica
- Šaka svježeg lišća bosiljka
- sol i papar
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C, istucite vrhnje za kuhanje, parmezan i žumanjak s puno papra, dok smjesa ne postane glatka.
U plitkoj posudi zagrijte malo maslinovog ulja i pržite 5 minua. Dodajte smrznuti grašak, komadiće tjestenine za lazanje i 400 ml svježe prokuhane vode, dobro promiješajte da se tjestenina ne zalijepi, pa kuhajte 2 minute.
Uklonite s vatre i umiješajte smjesu sira da se potpuno prekrije i sjedini. Pospite ga krušnim mrvicama i pecite u pećnici 15-20 minuta dok ne porumeni i postane hrskav. Poslužite tjesteninu posutu svježim začinskim biljem.