Grašak je odličan prilog raznim jelima s mesom, a ukusan je i kao samostalan obrok. Omiljeno je i varivo s graškom, piletinom i noklicama.
Kod kuhanja graška važno je paziti na nekoliko stvari kako bi bio mekan i ukusan.
- Grašak se sporije kuha u slanoj vodi, pa je bolje posolite ga pred kraj ili kada je gotov.
- Nakon što provri, dodajte u grašak nekoliko žlica ulja, to će ubrzati proces kuhanja.
- 10-15 minuta nakon vrenja, dodajte oko pola žličice sode na svaka 2 l vode. Tako će grašak postati mekan, samo nakon 5 minuta, ali budite pažljivi jer ako dodate više sode, možete pokvariti ukus jela.
- Grašak kuhajte u loncu s debelim dnom kako ne bi izgorio, a voda treba pokriti grašak oko 1 cm. Kuhajte na tihoj vatri.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice