Rižoto od graškai tikvicamožete poslužiti kao samostalno glavno jelo ili kao prilog uz neko meso ili ribu. Gotovo je u svega nekoliko minuta, a u sebi sadrži sezosko povrće puno vitamina.
Sastojci:
- 300 g riže
- 300 g žute mrkve
- 4 žlice graška
- 1 luk
- 1 tikvica
- svežnjić svježe metvice
- 6 žlica maslinovog ulja
- sol, papar
- parmezan za dekoraciju
Shutterstock
Priprema:
Narežite luk i mrkvu te ih dinstajte na maslinovom ulju. Dodajte tikvice narezane na ploške. Sve posolite i popaprite te kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Na to dodajte grašak, kuhajte još koju minutu pa dodajte rižu. U rižoto dodavajte postepeno vode, sve dok riža ne omekša.
Kuhajte poklopljeno na srednjoj vatri, postepeno promiješajte. Kao dekoraciju na vrh možete dodati malo metvice i parmezana.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice