Ukiseljeni luk odličan je dodatak mini zalogajčićima, kao što su tapasi ili kanapei. Najbolje nadopunjuju jela s ribom zbog svoje specifične arome. Probajte još danas napraviti ukiseljeni luk i uživajte u ovom jednostavanom dodatku.
Sastojci:
- glavica ljubičastog luka
- sok od 5 limeta
- pola žličice kumina
- pola žličice šećera
- 1 češanj češnjaka
Priprema:
Narezani luk stavite u vatrostalnu zdjelu i zakuhajte kuhalo za vodu. Luk prelijte kipućom vodom, ostavite da odstoji 20 sekundi, zatim ocijedite.
Vratite ocijeđeni luk u zdjelu i dodajte sok limete, sjemenke kumina, šećer, češnjak i veliki prstohvat soli. Promiješajte da se sjedini, pazeći da je luk potpuno potopljen u soku limete, zatim pokrijte i ostavite da se kiseli najmanje 20 minuta. Čuvati u hladnjaku i pojesti unutar 1 tjedna.