Volite li ljuto, obavezno napravite zimnicu od feferona, ali nemojte pretjerivati kad ih jedete.
Sastojci:
feferoni
ocat
sol
šećer
papar u zrnu
voda
Shutterstock
Priprema:
Feferone operite, odrežite im peteljke i probušite ih na nekoliko mjesta. Složite ih u staklenku, na njih stavite žličicu soli, 2 žlice šećera, 1/4 staklenke prelijte octom, dodajte 5 zrna papra i staklenke do vrha napunite prokuhanom, ohlađenom vodom. Staklenke zatvorite poklopcima i protresite.
Staklenke od 7 dl složite u pleh, stavite u pećnicu zagrijanu na 100 stupnjeva, grijte 15 minuta, zatim ugasite pećnicu i ostavite staklenke da se u njoj ohlade.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice