Kiseli krastavci mnogima su omiljena zimnica, a pripremaju se jednostavno. Od 3 kg manjih krastavaca dobit ćete devet staklenki od 7 dl. Ako su krastavci veći, stavite ih u duplo veću staklenku i udvostručite količinu sastojaka.
Sastojci:
3 kg krastavaca
žličica soli
2 žlice šećera
7 žlica octa
4-5 zrna papra
vezica svježeg kopra
listovi lovora
Priprema:
Krastavce operite i izbockajte na nekoliko mjesta. U staklenku stavite vezicu svježeg kopra i posložite krastavce. Stavite sol, šećer, ocat, zrna crnog papra, list lovora i napunite staklenke prokuhanom hladnom vodom. Zatvorite, malo protresite i posložite staklenke na pleh. Stavite ih u pećnicu zagrijanu na 100 stupnjeva, grijte ih 15 minuta, ugasite pećnicu i ostaviti staklenke unutra da se ohlade. Nakon 15 dana krastavci se mogu konzumirati.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice