Kiseli krastavci mnogima su omiljena zimnica, a pripremaju se jednostavno. Od 3 kg manjih krastavaca dobit ćete devet staklenki od 7 dl. Ako su krastavci veći, stavite ih u duplo veću staklenku i udvostručite količinu sastojaka.

Sastojci:

3 kg krastavaca
žličica soli
2 žlice šećera
7 žlica octa
4-5 zrna papra
vezica svježeg kopra
listovi lovora

Kako ukiseliti krastavce za zimnicu
Shutterstock 

Priprema:

Krastavce operite i izbockajte na nekoliko mjesta. U staklenku stavite vezicu svježeg kopra i posložite krastavce. Stavite sol, šećer, ocat, zrna crnog papra, list lovora i napunite staklenke prokuhanom hladnom vodom. Zatvorite, malo protresite i posložite staklenke na pleh. Stavite ih u pećnicu zagrijanu na 100 stupnjeva, grijte ih 15 minuta, ugasite pećnicu i ostaviti staklenke unutra da se ohlade. Nakon 15 dana krastavci se mogu konzumirati.