Napravite klasičnu zimnicu od ukiseljenog povrća na starinski način, bez konzervansa. Ukiselite cvjetaču i mrkvu i cijelu zimu imat ćete zdravu i ukusnu domaću salatu.
Sastojci:
1 manja glavica cvjetače
2 mrkve
žlica soli
žlica šećera
6 žlica octa
3 stabljike celera
Shutterstock
Priprema:
Povrće operite i očistite. Cvjetaču razdvojite na cvjetove, mrkvu narežite na kolutiće, a celer zajedno sa stabljikom i listovima narežite na veće komade. Gusto ih posložite u steriliziranu staklenku, ulijte ocat, posolite i pošećerite, pa zalijte vodom do vrha. Staklenku dobro zatvorite i pustite da fermentira.
Izvor: Stvar ukusa
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
Univerzalan recept za paprikaš koji možete pripremiti s bilo kojim mesom
Super jednostavan i brz recept za čokoladni kolač iz tave