Napravite klasičnu zimnicu od ukiseljenog povrća na starinski način, bez konzervansa. Ukiselite cvjetaču i mrkvu i cijelu zimu imat ćete zdravu i ukusnu domaću salatu.
Sastojci:
1 manja glavica cvjetače
2 mrkve
žlica soli
žlica šećera
6 žlica octa
3 stabljike celera
Shutterstock
Priprema:
Povrće operite i očistite. Cvjetaču razdvojite na cvjetove, mrkvu narežite na kolutiće, a celer zajedno sa stabljikom i listovima narežite na veće komade. Gusto ih posložite u steriliziranu staklenku, ulijte ocat, posolite i pošećerite, pa zalijte vodom do vrha. Staklenku dobro zatvorite i pustite da fermentira.
Izvor: Stvar ukusa
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice