Slatki kruh od tikvica je zdrav i ukusan ljetni desert

Uživajte u kruhu od tikvica kao jutarnjoj poslastici ili kao popodnevnom međuobroku

Shutterstock

Slatki kruh od tikvica je jednostavan i sočan desert u neodoljivoj kombinaciji sočnih i bogatih okusa. Ovaj desert savršen je za doručak ili laganu užinu uz kavu. Ako želite pojačati aromu deserta ubacite malo cimeta ili muškatnog oraščića.

Sastojci

  • 2 tikvice
  • jaje
  • 125 ml javorovog sirupa
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 80 ml ulje
  • 60 ml mlijeko
  • 190 g brašna
  • 5 g soda bikarbone
  • prstohvat soli

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Tikvice operite i naribajte, malo dodajte soli i nakon par minutaće pustiti vodu. Ocijedite ih i stavite u zdjelu. Ubacite jaje, javorov sirup, ekstrakt vanilije, ulje i mlijeko. Uzmite pjenjaču i sve dobro promiješajte. U drugu zdjelu pomiješajte brašno sa sodom i soli. Potom postepeno suhe sastojke dodajte u smjesu od tikvica i umiješajte dok ne postane kompakna smjesa. Izlite u kalup za roladu ili kruh obložen papirom za pečenje, za dekolariciju na vrh stavite dvije trakice tikvica. Pecite oko 50 minuta, ali pri kraju isprobavajte je li gotovo čačkalicom.