Slatki kruh od tikvica je jednostavan i sočan desert u neodoljivoj kombinaciji sočnih i bogatih okusa. Ovaj desert savršen je za doručak ili laganu užinu uz kavu. Ako želite pojačati aromu deserta ubacite malo cimeta ili muškatnog oraščića.
Sastojci:
- 2 tikvice
- jaje
- 125 ml javorovog sirupa
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 80 ml ulje
- 60 ml mlijeko
- 190 g brašna
- 5 g soda bikarbone
- prstohvat soli
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Tikvice operite i naribajte, malo dodajte soli i nakon par minutaće pustiti vodu. Ocijedite ih i stavite u zdjelu. Ubacite jaje, javorov sirup, ekstrakt vanilije, ulje i mlijeko. Uzmite pjenjaču i sve dobro promiješajte. U drugu zdjelu pomiješajte brašno sa sodom i soli. Potom postepeno suhe sastojke dodajte u smjesu od tikvica i umiješajte dok ne postane kompakna smjesa. Izlite u kalup za roladu ili kruh obložen papirom za pečenje, za dekolariciju na vrh stavite dvije trakice tikvica. Pecite oko 50 minuta, ali pri kraju isprobavajte je li gotovo čačkalicom.