Sezona tikvica je počela, a ovaj put pripremite ih kao prilog tako da ih narežete na kolutiće, uvaljate u brašno i bjelanjak i popržite na ulju. Vrlo jednostavan recept pronašli smo na YouTube kanalu Health in a bowl.

Sastojci:

2 tikvice
2 bjelanjka
2 žlice brašna i škroba

Priprema:

Tikvice dobro operite i osušite. Nemojte ih guliti, već ih naribajte na tanke kolutove. Tikvice stavite u zdjelu i posolite pa izmiješajte rukama. Pustite ih da odstoje 15-ak minuta da ispuste višak vode. Procijedite ih i osušite ručnikom. Pospite slatkom paprikom i češnjakom u prahu, pa dodajte škrob ili brašno. Sve dobro promiješajte. Odvojite žumanjke od bjelanjaka pa istucite bjelanjke s prstohvatom soli. Dodajte smjesi od tikvica i dobro promiješajte. Pržite u tavi u kojoj ste zagrijali ulje, pa izvadite na ubrus da se ocijede.

Pripremu pogledajte u videu: