Sezona tikvica je počela, a ovaj put pripremite ih kao prilog tako da ih narežete na kolutiće, uvaljate u brašno i bjelanjak i popržite na ulju. Vrlo jednostavan recept pronašli smo na YouTube kanalu Health in a bowl.
Sastojci:
2 tikvice
2 bjelanjka
2 žlice brašna i škroba
Priprema:
Tikvice dobro operite i osušite. Nemojte ih guliti, već ih naribajte na tanke kolutove. Tikvice stavite u zdjelu i posolite pa izmiješajte rukama. Pustite ih da odstoje 15-ak minuta da ispuste višak vode. Procijedite ih i osušite ručnikom. Pospite slatkom paprikom i češnjakom u prahu, pa dodajte škrob ili brašno. Sve dobro promiješajte. Odvojite žumanjke od bjelanjaka pa istucite bjelanjke s prstohvatom soli. Dodajte smjesi od tikvica i dobro promiješajte. Pržite u tavi u kojoj ste zagrijali ulje, pa izvadite na ubrus da se ocijede.
Pripremu pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice